Contact

Flexibiliteit & snelheid

Composable Commerce zorgt ervoor dat de organisatie op een innovatie manier een e-commerce platform bouwt, waarbij flexibilteit, maatwerk, Headless, api first centraal staan. In vergelijking tot een monolith waar 1 systeem centraal staat, stelt composable commerce bedrijven in staat om een ecosysteem te creëren van verschillende “best-of-breed” componenten, deze componenten worden verbonden door middel van microservices. Denk bijvoorbeeld aan een PIM, betalingsverwerking, CRM, marketing automation, loyaliteitsprogramma’s, boekhoudprogramma’s/ Erp’s.

Het voordeel van Composable Commerce is flexibiliteit, als bedrijf kan je snel schakelen bij veranderen marktomstandigheden en in theorie eenvoudig componenten vervangen als ze niet meer voldoen aan de requirements. Dit zorgt voor een snellere Time to market en doorgaans tot kostenefficiëntie.

Bijkomstig aan het ecosysteem is de schaalbaarheid en wendbaarheid van een composable commerce landschap, door middel van de API-first / microservices benadering, kunnen snel nieuwe features gereleased zonder dat dit inde basis impact heeft op het hele systeem.

Een hybride benadering is natuurlijk ook mogelijk, maar dat hangt natuurlijk van de huidige staat van het landschap af. Bij een re-platforming of wens om te vernieuwen is het altijd belangrijk om alle optie’s te verkennen.

Wanneer er een start wordt gemaakt voor een digitale transformatie zullen woorden als MACH ook vaak gehoord worden. MACH staat voor Microservices Api-first Cloud-native Headless, diverse software leveranciers zijn lid van de MACH-alliantie, een kenmerk dat hun technologie gebouwd is op basis van deze architectuur principes.

Mocht je meer willen weten voer een re-platforming, wat er bij komt kijken en hoe een dergelijk traject eruit ziet?

Neem dan contact op.